Dispecerat Integrat 112

Scris de in noiembrie 12, 2014

Pentru prima data in Romania este reglementata unitar introducerea numarului unic european de urgenta – 112, a sistemului tehnic si organizational al receptionarii si transmiterii apelurilor de urgenta referitoare la incendii, accidente, urgente medicale, dezastre si alte evenimente care necesita interventia rapida a agentiilor specializate de interventie.

Functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) este o necesitate fireasca pentru o tara civilizata care intelege sa-si protejeze cat mai bine cetatenii prin asigurarea unui serviciu de urgenta de calitate si eficient, dar este si un obiectiv sustinut de toti actorii de pe piata comunicatiilor din Romania.

Pentru ca timpul e pretios, mai ales atunci cand vine vorba despre apelurile de urgenta, Asociatia SMURD Galati a pus bazele unui dispecerat integrat 112. Rolul dispeceratului integrat este de a prelua apelurile si de a le distribui catre unitatile de specialitate, UPU SMURD, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta Judetean.

Comentariul tau conteaza, lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *