Deschidere Punct de Operare SMURD la Galati

Scris de in noiembrie 12, 2014
Asociatia SMURD Galati

Judetul Galati reprezinta un nou punct pe harta Romaniei unde Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este functional. Din 2006 si pana in prezent in Judetul Galati functioneaza 3 astfel de puncte: la Tg Bujor, la Tecuci si in Municipiul Galati. Toate cele 3 centre au fost dotate cu echipamente necesare interventiilor prin spijinul Asociatiei SMURD Galati, impreuna cu autoritatea locala, dar si datorita cetatenilor ce au sprijit activitatea prin donarea de 2% din impozitul pe salarii anual.

Inca de la infiintare Asociatia SMURD Galati a sustinut celelalte puncte de operare UPU SMURD si ISU, prin asigurarea mentinerii in conditii optime de functionare a echipamentelor. In momentul de fata la unitatea din Targu Bujor ce deserveste intreaga zona se asigura functionarea unei ambulante de tip B, la Tecuci a fost dotat Centrul  Zonal pentru Situatii de Urgenta si achizitionata o ambulanta de tip B, iar la Galati au fost achizitionate 2 ambulante de tip B si o ambulanta a medicului.

Pentru o buna functionare a activitatii desfasurate a fost inaugurat un dispecerat integrat 112 si de curand judetul Galati este deservit si de un elicopter, dotarea si functionalitatea echipamentelor necesare pentru desfasurarea activitatii fiind suportate de Asociatia SMURD Galati.

Comentariul tau conteaza, lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *